onsdag 30 december 2009

Nyårsafton.....

...blir hos oss. Vi blir 8 pers och jag har faktiskt catering på maten. Ringde Tyske kocken först men han bara garvade i luren. Alldeles för sent ute som vanligt. Chansade på Icatorget. Nja de skulle inte leverera mat i veckan. Men de tog min beställning ändå. PUH! Skönt.. Nu är bara frågan: VAD SKA MAN HA PÅ SIG?

söndag 27 december 2009

Mycket väder..


... är det nu. Känner djupt inne att det räcker nu. Jag håller på att få lappsjuka eller nått sånt för mitt humör är inte på topp, trots jul och ledighet. Har faktiskt varit ute och ridit idag och det gick jättebra, att köra bil dit och hem var desto värre. Snön frös på vindrutan hela tiden och all snö gjorde det ibland omöjligt att se var själva vägen var. Hemskt.

onsdag 23 december 2009

Dagens outfit....


.. från Bikbok måste jag visa. En klänning i vitt för 100 kr och grå strumpbyxor.

Myndighetsförklaringen......


.... och kalas idag då den förstfödda fyller 18 år (samma dag som drottningen). Känns otroligt att hon nu är vuxen i de allra flesta bemärkelser. Skulle in i morse på hennes konto och föra över pengar... gick inte det. Kontot var helt borta. Jag blev halvhysterisk och ringde Uffe, som ringde banken. "Nej, men hon är myndig nu och har då ett helt eget konto som ni inte har insyn i!!" Där fick man så man teg...

lördag 19 december 2009

Fotboll..

.. mitt i i det härligaste vintervädret. Ja, ja inne förstås. Två matcher för fröken M - en förlust mot KAIF och en seger mot Clemens.

torsdag 17 december 2009

Årets sista arbetsdag

Äntligen har jag jullov. Efter en lång arbetsdag till kl halv elva har jag nu officiellt ledigt. Har idag hunnit med kyrkbesök, fika med klassen på Brinken, betygsutlämning, fika med kollegerna, JULSHOW MED PONTES KLASS och även Norrhammars egen julfest.

Treornas julshow var något alldeles extra, otroligt duktiga var de.

söndag 13 december 2009

Den tredje advent...


..och Ponte gjorde sitt första mål. (Segergest=spela luftgitarr på klubban.)


Oj, vad tiden går fort. Redan den tredje i advent. Jag har bara fyra och en halv arbetsdagar kvar i år=). Den där halva gör jag på skolans julfestkväll. Trevligt, brukar det vara.

I helgen har jag ridit helt själv, tom suttit upp själv, varit på hockey (båda AIK-Frölunda och KAIF-Lejon), och tagit in julgranen.

Barnen klädde granen.



Leo efter dagens ridtur.

torsdag 10 december 2009

Ljuset i tunneln..

Betygen är satta och jag red ut själv på Leo igår. Kan livet bli bättre? Ja, lite julstämning skulle inte vara fel. Är det någon som har lite till salu?

söndag 6 december 2009

Andra i advent

Söndag afton och helgen har varit bra. Har dock några prov kvar att rätta innan måndag. Betygen ska sättas på tisdag!! I dag har Ponte spelat mot KAIF och det gick jättebra 8-3.
Martin Lundberg???
Nej, det är ju Ponte...
Har också varit till stallet och tagit bild på Leos nya täcke.

fredag 4 december 2009

Myspys


Så här ser det ut på vår bro nu. Ganska trevligt tycker jag.

Fredag..

.. och idag blir det till att handla julklappar efter jobbet!!! Skönt att få igång detta så man inte blir så stressad senare.Det räcker med stressen på jobbet.

Min kompis Anna har fått sin efterlängtade bebbe - Gustav ska han heta. Så himla roligt, synd bara att hon bor så långt bort.

I går red jag i skogen med lille Leo och det känns som man närmar sig stunden då det ska gå att rida utan ledare..... Spännande och roligt!!

lördag 28 november 2009

Äntligen lite dagsljus

Det behövde vi verkligen. Hörde på radion att vi haft ca 9 timmar solljus under hela november. Man får lust att gå i ide.

Dagen har varit lugn med lite adventspyssel, förstås och besök på blomsteraffären. Lite nya växter och annan dekoration blev det. Har numera en lykta på förstubron som lyser så mysigt. Det är förresten jättefint med allt blingbling som alla satt upp nu.

Maja har ridit Leo och det gick jättebra och så har vi tvättat honom i såpa. Det betyder att han ska få på sig sitt nya täcke i morgon:-D. Han kommer nog att bli jättesnygg.

Leo i sitt gamla täcke...

fredag 27 november 2009

Julbling...

vid Nybrokajen....


och i Köpenhamn...

In i advent..

..och det betyder julpyntning av hemmet. Har just så pass börjat men det får jag fortsätta med i morgon.

Har däremot haft lite julmys hemma med lussekatter, lax, knäck och lite annat. Mycket trevligt och uppskattat.


Maja jobbar med kristyr..

lördag 21 november 2009

Stockholm

I går var jag och Uffe och promenerade runt i näsan hela innerstan. Vi började med Söder och arbetade oss in via Gamla stan, Stureplan och Östermalmstorg. På kvällen blev det TGIF på kungsträdgården där vi åt middag.

I dag har vi gått åt andra hållet men inte längre än till drottninggatan. Jag fick tyvärr magproblem sent igår och hade ingen större ork idag:(. Men mat i Saluhallen blev det iaf.

Så här ser det ut bredvid där vi bor!

torsdag 19 november 2009

Riksdag 3...

... är nu över vilket innebär att hela kursen är slut. Dagens höjdpunkt var mötet med talmannen Per Westerberg. Vilken talare och vilken pondus. Imponerande!

I kväll hade jag en date med Anna och vi strosade i affärer och åt middag på Vapiano http://www.vapiano.de/frame.php?section=presse&lang=se. Gott och trevligt!




Tiramisu efterrätt.


Nu inväntar jag Uffe på hotellrummet, jag känner mig faktiskt lite mör efter veckans intensiva input.

onsdag 18 november 2009

Riksdag 2


Äntligen hemma efter en lång men trevlig dag, förutom att jag hade huvudvärk ända fram till fyratiden... I dag har vi fått träffa tre riksdagsledamöter och fått fråga dem om allt möjligt.



Vi har också fått rollspela om arbetet i utskotten och voteringar. Kul!! Vi avslutade med en extrafin buffé med vin till. Jättegott och vi drog vidare till en pub och tog en öl och surrade loss. Så nu blir det att krama kudden. God natt!

Vem är detta??

tisdag 17 november 2009

Riksdag 1

I dag åkte jag med fakirplanet och kom till Riksgatan 1 precis i tid till kaffe och smörgås kl halv tio.

Sedan var det information från olika delar av bla utskottsarbetet och EU - upplysningen. Intressant och trevligt var det.



Lunchen intogs på Riksdagsrestauranten, panerad kummel (fisk) och remouladsås.


När dagen på riksdagen var slut blev det promenad till hotellet vid Johanneskyrkan (inte långt från platsen där Olof Palme blev mördad).



En tur till Gamla stan och middag på en Mongolisk restaurant, vilket var supergott. nu blir det lite House och sen SOVA! Ha det!

söndag 15 november 2009

Serien..



.. är i gång och idag betydde det två matcher för Ponte. Kl halv tio spelade han i Kopparhallen och kl halv tolv spelade han i Bureå i regnet. En seger och en oavgjord. Gissa om mamma var kall efter detta??


fredag 13 november 2009

Skön dag...

..har jag idag eftersom jag lyckats bli ledig. Inledde med en supersovmorgon, ända till S ringde kl tio i elva. Har just kokat kaffe och väntar på en elektriker som ska laga ett element på toan nere. Senare blir det stallet och skoning.

Det enda som är lite trist är att jag har ont i halsen och det går inte över. Jag skulle ju vilja börja träna men det det får vänta ett tag till. Hoppas bara att jag inte blir sämre för på tisdag åker jag ner till Stockholm och riksdagskurs i dagarna tre. Inte helt fel. På torsdag kommer Uffe ner och vi ska bo på Grand till söndag. Längtar...

lördag 31 oktober 2009

Lugn helg..

.. blir det eftersom min flunsa inte ger med sig. Inget halloweenparty för mig inte:(. Trist, så trist.

Har dock varit iväg till stallet på morgonen och suttit på min poa. En liten sväng efter en skogsväg blev det och det gick fantastiskt bra. Han var lugn och fin och fick morot av mig från ryggen! Det är viktigt att han vet om att jag finns där och accepterar det. Annars kanske Lisse hamnar i backen, och det vill jag inte.

Leo i full mundering!


Har hunnit räfsa ihop löven på gården också,. Vad skönt det är med en liten gård - alla såna sysslor går så fort.

Nu blir det vila i sängen för att försöka kurera mig.

torsdag 29 oktober 2009

Första gången

I dag har jag suttit på min häst för första gången!! Vilken känsla. Lite spänd var han allt men han gick så snällt runt stallet. I morgon blir det nog en liten tur efter skogsvägen. Om han är på rätt humör. Det gäller att inte gå för fort fram fast man är jättesugen att göra just det. Ska försöka få en bild av det hela.

I helgen blir det ljusparty på Moröhöjden och halloweenfest i Bergsbyn. Vad ska man klä ut sig till?? Ingen aning. Sig själv blir nog bra.

Vi hörs.

lördag 24 oktober 2009

Leonardo

I morgon är det dags. Då ska lille hästen hem igen! Känns jättekul men också spännande. Hur ska detta gå??? Både tidsmässigt och orkesmässigt. Det är ju viktigt att det känns kul och inte betungande, för då är det ingen mening.

Snälla Yvonne ska följa med och hjälpa till med hämtningen och det är ju bra. Att hästarna kommer att känna igen varandra är helt utan tvekan men hur glada blir de??? Ganska uppjagade skulle jag tro. Ska försöka ta lite bilder och lägga ut senare.

torsdag 22 oktober 2009

Byråkrati

I går när jag äntligen öppnade brevet från Försäkringskassan blev jag förvånad. Hade ingen aning om att man måste ha läkarintyg på barnen från åttonde dagen! Annars inga pengar. Så i morgon har jag tid på Vårdcentralen för att Ponte ska få sitt intyg. Snacka om merarbete för alla inblandade.... Tur att barnen inte är sjuka så här länge oftare.

onsdag 21 oktober 2009

Inköp!

I dag har jag investerat i en ny ridhjälm. Ett måste då jag hämtar hem min kuse på söndag.En mörkblä Euro-lite blev det.

lördag 17 oktober 2009

Inte ropa hej...

Jag var alldeles för snabb med att tro att grissjukan skulle vara över. Pojkarna är inte bättre och speciellt Erik är ganska så sjuk fortfarande. Han har en hemsk hosta och hög feber, stackarn plus att hans ögon bara rinner. Ingen aptit att tala om heller.

Var till grannarna igår på middag och det var jättetrevligt. Manglan hade gjort en supergod kycklinggryta (recept från Norran) och så kladdkaka till efterrätt. Dessutom mycket snack och god musik.

Neej, nu kvitterade ju Södertälje. Skit också! Måste tillbaka till soffan och heja mer..

torsdag 15 oktober 2009

En torsdagkväll

Känns skönt att sitta i sin soffa och varva ner framför hockey. Har haft utvecklingssamtal i dag också och nu börjar dt kännas. Ska ha fyra i morgon men sedan är det helg.

Träffade Yvonne i morse och hon berättade att Angelo gjort illa sig i hagen ganska ordentligt. Jag kunde riktigt se hur orolig hon var. Alba kom ut på aftonen och konstaterade att det nog inte var så farligt utan två veckors boxvila skulle göra susen. Pust!!

Nu har jag bestämt att hämta Leo redan nästan helg, dvs 23-24 okt. Då blir nämligen Angelo ensam i stallet så det passar bra. Så spännande. Jag tror nästan inte att det händer.

Pojkarna är fortfarande sjuka men det har iaf vänt. Så det känns skönt.

tisdag 13 oktober 2009

Svininfluensan

Pontus har officiellt svininfluensan. Hörde att Sjungandes skola var hårt drabbad och att det konstaterats svinis. Han har hög feber i dag också. Även storebror är hemma då han kände sig risig i morse. Hoppas, hoppas att jag slipper.

söndag 11 oktober 2009

Beslut och snuva

Ponte fortsätter att hosta men är väl inte supersjuk. Blir iaf hemma i morgon. Det blir nog jag som blir hemma. Typiskt att man bokat in utvecklingssamtal i morgon.

I slutet av oktober ska jag hämta hem Leo! Det känns både kul och spännande. Han ska stå i Tjärn där Yvonne har sin Angelo, så det blir som på den gamla goda tiden. Det känns riktigt bra för då kan hon hjälpa mig med lillgubben!

lördag 10 oktober 2009

Har äntligen...

.. börjat torka fönstren i huset, vilket känns som long overdue. Men nu är jag på gång. Har också lyckats komma till ett beslut som var tvunget att fattas. Känns både skönt och spännande. Mer om det senare.

I dag var vi på Tatung med alla närmast sörjande ( eller firande ) och åt en lite bröllopsmiddag som mor och far bjöd. Mycket gott och väldigt trevligt var det. Tackar så mycket för det fina initiativet.

Ponte har ont i halsen och feber. Svinis?? Maybe.... Stackars. Han skulle stå i mål i morgon på träningen men det blir det inget av och det tycker han är jättetråkigt.

Visst har jag fått en fin blogg nu?? Inte riktigt klar än men jag jobbar på det. Nu blir det fotboll, öl och nötter.

tisdag 6 oktober 2009

Nya beslut..

.. har en del att tänka på just nu både på jobbet och privat. Jag känner att det gör att jag inte riktigt blir lika aktiv praktiskt utan lite mer apatisk i vardagslivet. Hoppas detta lättar snart.

Längtade efter sommaren i morse. Brr vad kallt det var. Träffade en bekant på Ica som skulle till varmare breddgrader på söndag! Inte avundsjuk alls :P. Måste in med en sommarbild.

söndag 4 oktober 2009

Söndagsbrunch

Vaknade i morse av regnljud. Trodde klockan var ca halv åtta men den var halv tio!! Det är riktigt ovanligt att jag vaknar så sent (om jag inte var it ute dagen innan och det hade jag ju inte).

Var på stan igår och en sväng förbi mor och far eftersom han fyllde år. På kvällen såg jag två filmer i rad The Proposal och (igen) Sex and the city filmen.

I dag blir det lite rättning av inlämningsuppgifter och Friskis. Maja har bjudit på en underbar amerikansk brunch så nu orkar jag bara sitta i soffan ett tag.

söndag 27 september 2009

Leonardo






Var till Ulriksdal i går och hälsade på Leo och jag måste säga att han såg riktigt fin ut. Jag är inte alls sugen på att sälja honom nu utan nu vill jag ha honom själv. Drömmen vore ju att hitta den perfekta personen att dela honom med. Men, men i drömmarnas värld går ju allting perfekt.

fredag 25 september 2009

Something is technically wrong, your being...

.redirected.

Äntligen är denna dag övergången i helg och lönehelg dessutom. Hur lycklig är man då? Oändligt..

söndag 20 september 2009

Helgen slut

Fort var det gjort. Att det skulle bli söndagkväll. Men jag klagar inte. Jag har haft en skön helg med bra inköp och viloperioder i soffan. Veckan blir nog ganska lugn och trevlig. Middag hos en kompis på torsdag och k-dag på fredag. Ska nu byta om och fara på Friskisträning. Det blir kul för det är Maria som leder och hon har bra musik.

torsdag 17 september 2009

Snart fredag

igen. Nu börjar det så sakteliga bli lite av att komma in gängse rutiner och veckorna börjar flyta på.

Har i veckan varit på en fotbollsavslutning och ett föräldramöte. I kväll blir det nog lite städning och ev träning. Sedan sova.

tisdag 15 september 2009

My precious

I dag har jag varit och hämtat ut en sprillans ny bärbar Dell från jobbet. Hur kul som helst. Nu har man ju inte tid för undervisning i några utan nu vill man ju bara hålla på med "my precious".

söndag 13 september 2009

Pontes kalas

I dag har vi haft gokartkalas för Ponte. Han hade fått bjuda 5 kompisar till gokartbanan på kalas. Först blev det att öppna paket; han fick två biokort, pengar och en chockpenna! Sedan var det dags att köra. Och gissa om det var spännande, kanske nog så spännande för vi föräldrar som tittade på.










Sedan blev det grillade hamburgare och coca-cola. Mums!




Heat nummer två då började man se att grabbarna börja trycka ner gasen lite mer. En del av dem snurrade också, hihi.... Elle och Erkan kom på besök för de var också sugna på hamburgare.




Pojkarna tryckte i sig lite fika innan de körde tredje och sista heatet.



Så här nöjd var Ponte med kalaset!!

torsdag 10 september 2009

Snart helg

Nu närmar det sig. Torsdag kväll kan man se som nästan helg eftersom jag bara har två lektioner på fredag. Så det är liksom "a walk in the park".

Funderar på A-K´s pass på Campus i kväll kl 20. Jag har inte provat det tidigare i år så lite sugen är jag.

I morgon är skolan och fritids stäng för Ponte så vad gör man då? Jobbigt det där, men han får nog följa Uffe på jobbet. Han tycker att det är lite kul. Spännande liksom.

onsdag 9 september 2009

Storm över Jorm

I dag har det verkligen varit konstigt och ombytligt väder. Jag var ute och sprang i kväll och det gick bra så länge man var i skogen men ute i öppna landskapet fick jag motvind så jag knappt tog mig fram.

Jag har bakat i afton också. Det är min tur att bjuda arbetslaget på fika så man må ju anstränga sig lite. Dumlekakor blev det. Mums.

måndag 7 september 2009

Snuvig

Var på Friskis i går och körde ett medelpass. I dag är jag lite snuvig så jag vet inte hur det blir med träning. Kanske ett joggpass.

Var nyss med Erik till Utterströms och hämtade igen mopeden. Han fick punka i förrgår på bakdäcket. och jag kan säg att det sved i börsen.

söndag 6 september 2009

Tjejmilen

Förra helgen var ju jag och Susse ner till Stockholm för att springa Tjejmilen. Här kommer bilder från det.

Här ska vi hämta ut nummerlappen.











Det här såg vi från Freys hotellrumsfönster.











Vi träffade Anna och Stefan vid målgången.












En Susse som sprungit riktigt fort!


lördag 5 september 2009

Pontus

I dag fyller Pontus 9 år!! fatta hur fort tiden går, han är snart två siffrig. Först fick han paket på sängen och sedan kom hela släkten med en massa paket så nu kan han bygga lego i flera veckor!

onsdag 26 augusti 2009

Dryg vecka

Jag fattar ingenting. Kan det bara vara onsdag i dag? Jag tycker att den här veckan har varit lång och det måste vara för att det hänt så mycket och man träffat så mycket nya människor.

I morgon har vi klassens dag så då blir det brännboll på fm och titta på fotbollslandskamp på eftermiddagen Sve-Fin. Sedan är det av till Matfesten med arbetslaget. Det ska bli trevligt.

lördag 15 augusti 2009

Flytt till stan

I dag flyttade vi hem från stugan och det känns både bra och lite vemodigt. Men vi har haft en bra varm sommar så mna får lov att vara nöjd nu. Lång ledighet också.

I går hade vi gäster och det blev ju som en typ av stugsista och det var jättetrevligt. Efter god mat och dryck och så poppade vi vinylplattor järnet. Drog till stan efter midnatt men Skellefteås nattliv har ju helt kajkat. Det var ju inga människor ute!! Skittrist. Så vi åkte hem efter en halvtimme.

På måndag börjar allvaret igen och det känns faktiskt ganska skönt. Få ordning på livet liksom. Dessutom är det ju friidrotts - VM nu och det älskar jag att se.

onsdag 5 augusti 2009

Bastu!

I går invigde vi den nya bastun som Uffe byggt i stugan. Så härligt det var! Fort gick det från idé till färdigställande även om det är kvar en del småpyssel.

Är hemma och tvättar lite och försöker uppdatera min it kommunikation som legat nere ett tag. Det kommer mera nu framöver.

lördag 25 juli 2009

Regn

Sitter i Falkan och eldar i Kedddyn. Vilket skitvädret. Var på Johanna i parken i går med mina studentkompisar. Det var riktigt trevligt:). På dagen hade vi varit ut till Lillgumhamn och min kusins stuga. Jättefint. Vi passade på att åka till Bjuröklubb och köpte rökta räkor. Första gången jag åt det och det var jättegott.

tisdag 21 juli 2009

Trästocksfestivalen 09

Var faktiskt iväg både fredag och lördagkväll till denna trevliga happening i schtaan. Fredagkvällens höjdpunkt blev förstås Miss Li - vilket litet krutpaket. På lördagen blev det ju Maggio och jag måste förvånas över hur rockig hennes musik upplevdes live. Positiv överraskning.

I dag blir det lite tvättning och strykning hemma i stan eftersom vädret passar så bra till det. I morgon blir det Piteå stad för mig och Maja med bl a besök på Marimekko affären.

söndag 12 juli 2009

Hemma igen..

.... efter mycket bilkörning och underbara västkusten. Så härligt det är där men det är klart att vädret är ganska viktigt. Som jag tidigare skrivit om så var vi ut till Kosteröarna. På fastlandet var dte dåligt väder men där var det sol hela dagen. Vilken tur.


torsdag 9 juli 2009

Mora

Efter två dagar i Strömstad med en underbar dag på Koster styrde vi kosan norrut. I natt sover vi i ett regnigt Mora. Jag tror att vi åker hem i morgon.

måndag 6 juli 2009

Strömstad nästa...

.... blir det nu med avgång i kväll och förhoppningsvis ankomst i morgon förmiddag. Tänkte att det vore trevligt att visa barnen (inte Maja hon vill icke följa med) vår fina västkust som de aldrig sett. Själv har jag ju bott några år i Gbg och jag vill gärna se klipporna igen. Tur att Uffe gillar att kör bil.

söndag 5 juli 2009

Hård helg...

.... blev det med fest både fredag och lördag. Stadsfesten på fredag var helt ok men kall. Tomas var nog bra men Sahara var bättre. Ett helt annat drag i musiken.

Sedan upp på lördag och i väg till LIdträsket för den årliga släktsammankomsten där. Mycket trevligt och även där lite kallt men nu kunde man ju dra på sig kläder. Så vi höll i gång till efter ett iaf. Lite kubbspel och dans(!) på gräsmattan blev det. Kul. Känner mig lite trött i ögat i dag faktiskt.



Här dansar Uffe och svärmor.

fredag 3 juli 2009

Stadsfesten

I dag blir det Stadsfesten x 2. Först var jag och Ponte in en sväng och han körde radiobilar och tyckte att det var hur kul som helst. Sedan tryckte vi i oss lunch (vårrullar och nudlar) i Stadsparken. Mysigt frånsett dessa hemska måsar som cirkulerar hur nära som helst när man ska äta. Usch! Lite småstjärnorna hann vi också lyssna på, två av Pontes klasskamrater deltog.





Sedan blir det en sväng till i kväll för mig och Uffe. Det måste vara minst tio år sedan vi gick på detta spektakel men i år är det dags. Och vi (jag) valde fredag för att få se Tomas förstås. Och kanske lite Sahara.... Halv sju ska vi till Karin och Håkan på fördrink, men jag ska inte dricka öl för så måste man stå i toakö hel kvällen.